Vloeren

Gietvloer in de Slaapkamer

Met een gietvloer kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten uit. Je kunt met warme tinten een gietvloer aanbrengen voor een landelijke uitstraling en koele tinten voor een industrieel karakter.

Een gietvloer is niet alleen iets voor in de woonkamer, maar kan ook prima in een slaapkamer aangebracht worden.

Lees hieronder de mogelijkheden.

Laat je gietvloer professioneel aanbrengen
Vraag Gratis Offertes Aan
>binnen 2 minuten aangevraagd<

Waarom is een gietvloer geschikt voor de slaapkamer?

Wat zijn nu de voordelen:

1. Onderhoudsvriendelijk

Het is makkelijk om een gietvloer te onderhouden. Er zijn geen naden waardoor er geen vuil ophoopt tussen de kleine kiertjes.

2. Aangenaam warm

Vooral een PU gietvloer neemt makkelijk de omgevingstemperatuur over. Hierdoor voelt een gietvloer zonder bijverwarming al prettig aan.

Wil je een echt een warme vloer, dan is er altijd nog vloerverwarming.

2. Gietvloer met vloerverwarming

Een gietvloer is uitermate geschikt voor op vloerverwarming. Een gietvloer is met gemiddeld 7 millimeter erg dun waardoor de vloer relatief snel opwarmt.

Heb je een warmtepomp? Dan is het vaak mogelijk om de vloer te koelen. Hierbij stroomt er water dat een paar graden koeler is door je vloerverwarmingssysteem.

Koelen is zelfs mogelijk met een hybride warmtepomp. Dit is de meest betaalbare warmtepomp die voor veel huizen geschikt is en op het moment het populairst is.

3. Geluiddempend

Een gietvloer is een geluiddempend. Vooral een PU gietvloer heeft geluiddempende eigenschappen. Omdat de slaapkamers zich meestal op één van de bovenverdiepingen bevindt is geluiddemping prettig.

Ook als je (‘s nachts) rondloopt door de slaapkamer is het fijn als je niemand wakker maakt.

4. Geschikt voor de hele verdieping

Je kunt de slaapkamers voorzien van een gietvloer, maar het ook doortrekken over de gehele verdieping. Zo krijg je één geheel.

Hierover lees je meer onder het kopje ‘Gietvloer door laten lopen’.

5. Naadloos en stijlvol

Een naadloze vloer is niet alleen makkelijk in onderhoud maar past ook bij verschillende soorten interieurs. Wil je een landelijke stijl, dan kun je voor aardse tinten kiezen. Wil je een industriële uitstraling, dan kun je voor bijvoorbeeld een grijze of witte betonlook kiezen.

Waarom een gietvloer in de slaapkamer?

Hoe zit het met het krasjes en gewicht?

De kasten en een bed kan flink wat wegen. Een gietvloer kan heel wat hebben, maar bij voorkeur breng je wel viltjes aan onder de poten van je bed, stoelen en kasten.

Je kunt ook het aangename met het praktische combineren. Een kleed onder het bed zorgt voor een warme uitstraling en letterlijk warme voeten als je uit bed stapt. Daarnaast zorgt het vloerkleed ervoor dat het bed niet direct op de gietvloer drukt.

Soorten gietvloeren voor in de slaapkamer.

Bijna alle soorten gietvloeren zijn geschikt voor de slaapkamer. Hieronder lees je meer over de verschillende types.

Welke soort gietvloer is het beste voor in de slaapkamer?

De PU-gietvloer is qua uitstraling en gevoel het meest geschikt voor de slaapkamer.

PU gietvloer in de slaapkamer

Een PU-gietvloer is een gietvloer dat bestaat uit verschillende lagen. De PU staat voor PolyUrethaan.

Het belangrijkste bestanddeel van een PU-gietvloer is kunsthars. Dit zorgt voor een stevige vloer die toch heel licht meeveert als je erop loopt.

PU-gietvloeren zijn in veel verschillende kleuren aan te brengen. Hierdoor is het makkelijk om te laten matchen met je slaapkamer interieur.

Je kunt met een gietvloer zelfs een marmerlook creëren. Hierbij worden twee tinten gemengd waardoor er een marmereffect ontstaat. Je kunt dit doen met wit met zwarte accenten zoals bij natuurlijk marmer of juist een andere kleurencombinatie kiezen.

Cementgebonden gietvloer

Een cementgebonden gietvloer geeft een industrieel karakter aan een ruimte. Het is ook een robuuste vloer die wat koeler aanvoelt dan een PU-gietvloer.

Het is ook geschikt voor op vloerverwarming, maar de kans op scheurtjes is iets groter dan bij een PU-gietvloer.

Om meer warmte te creëren bij een cementgebonden gietvloer kun je werken met vloerkleden.

Siergrindvloer

Bij dit type gietvloer bestaat de vloer uit allemaal kleine stukjes steen die verbonden zijn door epoxy. Een siergrindvloer wordt ook wel steentapijt genoemd.

Het heeft een speelse uitstraling, geen enkel deel van de vloer ziet er hetzelfde uit.

Je hebt een open en gesloten variant. Bij de open variant zit er geen coatinglaag op, bij de gesloten wel. De gesloten variant voelt prettig aan en is ook het meest geschikt voor in de slaapkamer.

Troffelvloer

Een troffelvloer lijkt op een siergrindvloer maar bestaat uit een mix van kleinere steenkorrels. De steentjes worden worden verbonden door kunsthars, net als bij een PU-gietvloer.

Het lijkt ook op een PU-gietvloer, alleen geven de kleine steentjes een speelser uiterlijk. Het is ook prima geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Wil je de min of meer dezelfde eigenschappen als bij een PU-gietvloer maar ook de unieke uitstraling van een steentapijt? Kies dan voor een troffelvloer.

Vergelijk Gietvloer Specialisten
100% Vrijblijvend - Vergelijk eenvoudig en snel meerdere specialisten

Gietvloer door laten lopen

Een gietvloer is niet alleen geschikt voor in de woonkamer of slaapkamer. Doordat de naadloze vloer geschikt is voor alle soorten kamers kun je een gietvloer door het hele huis terug laten komen. Zo ontstaat er één geheel wat een stijlvolle uitstraling geeft.

Gietvloer op de trap

Het is zelfs mogelijk om een trap te laten ‘bekleden’ met een gietvloer. Als je trap zich in de woonkamer bevindt krijg je met een gietvloer op de trap en benedenvloer een mooi geheel.

Als je voor PU gietvloer kiest heb je als voordeel dat het ook geluiddempend werkt. Minder last van de voetstappen op de trap is prettig natuurlijk.

Gietvloer in de badkamer

Ook in de badkamer is een gietvloer zeer geschikt. Dit komt omdat de gietvloer vloeistofdicht is.

Het water trekt niet in het materiaal wat bij bijvoorbeeld tegelvoegen wel kan gebeuren.

Gietvloer in de keuken

Niet in alleen in de woonkamer, ook in de keuken is een gietvloer een prima keus. Doordat er geen vloeistof in de gietvloer trekt, blijft het schoon en kan het niet bol gaan staan.

Gietvloer op de vloer en slaapkamer muren

Een gietvloer past uitstekend op de slaapkamervloer. Maar op de muren is mogelijk.

Je kunt de uitstraling van gietvloer ook op de wanden laten aanbrengen. Hierbij wordt de gietvloer als het ware op de muur gestuct. Het is prijzig, maar geeft wel een unieke uitstraling aan je slaapkamer.

Offertes aanvragen bij gietvloer specialisten

Wil je een warme en toch naadloze vloer in de slaapkamer in de rest van je huis?

Vraag offertes aan bij gietvloer specialisten. Vergelijk op prijs en kwaliteit. Vraag nú gratis en vrijblijvende offertes aan.

Laat je gietvloer professioneel aanbrengen
Vraag Gratis Offertes Aan
>binnen 2 minuten aangevraagd<