Hoekdakkapel [4x Voordelen]

Wil je veel ruimte op zolder of op je slaapkamer(s), maar is de plaatsing van twee dakkapellen niet realiseerbaar? Dan kun je een hoekdakkapel overwegen. Doordat een hoekdakkapel in de hoek wordt geplaatst, wordt de beschikbare ruimte optimaal benut.

Daarnaast biedt een hoekdakkapel nog meer voordelen. Welke dat zijn? In deze gids lees je er meer over.

Dakkapellen offertes vergelijken?
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is een hoekdakkapel?

Een hoekdakkapel wordt, zoals de naam al aangeeft, om de hoek van de woning geplaatst. Het is een dakkapel met glas aan twee zijden, deze twee glazen oppervlaktes zitten in een hoek van 90 graden van elkaar, wat zorgt voor een prachtig uitzicht.

Vaak wordt er voor hoekdakkapellen gekozen wanneer er geen mogelijkheid is voor één of twee dakkapellen.

Zeker als het om ruimtes gaat met twee of meer schuine zijden, kun je met een hoekdakkapel heel wat extra ruimte creëren.

Wat is een hoekdakkapel

Wat zijn de voordelen van een hoekdakkapel?

De plaatsing van een hoekdakkapel bied je de volgende voordelen:

1. Extra ruimte: Je krijgt veel meer ruimte op de zolder of in de slaapkamers boven. Deze extra ruimte geeft meer mogelijkheden voor het inrichten en benutten van deze kamers.

2. Langer profiteren van daglicht: Met een hoekdakkapel vang je het daglicht vanuit meerdere hoeken op. Het maakt een ruimte die eerder wat donker was ineens een stuk aangenamer. Zo kun je hier bijvoorbeeld een werkruimte met veel lichtinval maken, waar dit eerst niet mogelijk was. En kun je vanaf je nieuwe werkplek genieten van een prachtig uitzicht.

3. Bijzondere uitstraling: Met een hoekdakkapel krijgt je woning een unieke uitstraling. Het geeft je woning een fraaie aanblik die weer heel anders oogt dan een standaard dakkapel.

4. Waardevermeerdering van je woning: Je woning wordt meer waard wanneer deze voorzien is van een fraaie hoekdakkapel. Dus het is zeker een goede investering die de moeite waard is.

Voordelen van een hoekdakkapel

Wat is het nadeel van een hoekdakkapel?

Een hoekdakkapel kost gemiddeld meer dan een standaard dakkapel.

Omdat een hoekdakkapel geen simpele constructie is, hangt er wel een hoger prijskaartje aan dan aan die van een gewone dakkapel.

Hoeveel een hoekdakkapel kost, verschilt sterk per situatie. Vraag meerdere offertes aan bij dakkapel specialisten voor een prijsindicatie.

Heb je een vergunning nodig voor een hoekdakkapel?

Ja, je hebt altijd een vergunning nodig wanneer je een hoekdakkapel wilt plaatsen. Dit in tegenstelling tot veel standaard dakkapellen die je, wanneer ze aan bepaalde voorwaarden voldoen, ook vaak zonder vergunning kunt laten plaatsen.

Een dakkapel plaatsen is natuurlijk best een flinke investering. De kosten voor de aanvraag van een vergunning voor een dakkapel komen hier dus nog bovenop. De kosten voor een dakkapel vergunning verschillen per gemeente.

Bedenk wel dat de kosten van een dakkapel vergunning nooit opwegen tegen het risico van bouwen zonder vergunning. Laat je een dakkapel plaatsen zonder de benodigde vergunning dan loop je het risico op een forse boete.

Ook kan het zijn dat de dakkapel moet worden afgebroken of aangepast. Al deze kosten komen voor rekening van jou als eigenaar. Het is daarom altijd aan te raden om een dakkapel vergunning te regelen als deze vereist is, ondanks de kosten.

In welke materialen kun je een hoekdakkapel krijgen?

Bij een hoekdakkapel kun je kiezen uit verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling en voordelen. Het ene materiaal is uiteraard ook duurder dan het andere.

Voor welk soort dakkapel kies jij? Vraag gratis offertes aan bij dakkapel specialisten.

Hout: Een hoekdakkapel van hout is de meest goedkope optie. Je kunt al een houten dakkapel krijgen vanaf ongeveer €4.200. Voor een houten dakkapel liggen de prijzen wel een stukje hoger. Informeer naar de prijs bij dakkapel specialisten.

Het voordeel van hout is dat het gemakkelijk te bewerken is als je een dakkapel op maat wilt. Wel vraagt hout om meer onderhoud dan bijvoorbeeld kunststof. Zo moet een dakkapel gemiddeld eens in de 6 jaar geschilderd worden.

Een houten hoekdakkapel past qua uitstraling prima bij een jaren ’30 woning.

Kunststof: Een hoekdakkapel van kunststof is onderhoudsarm. De basisconstructie is van hout, maar de bekleding van kunststof, waardoor de levensduur aanzienlijker langer is dan die van een houten dakkapel. Bovendien isoleert de kunststof dakkapel bekleding, wat ook voor een dakkapel erg belangrijk is om energie te besparen.

Een ander voordeel van kunststof is dat je uit meerdere stijlen kunt kiezen: bijvoorbeeld een houtlook met Keralit of juist een strakke moderne look. Ook als het gaat om de dakkapel kleur en dessin biedt kunststof heel wat keuzemogelijkheid.

Zink: Het is misschien niet het eerste materiaal waar je aan denkt, maar ook zink is zeer geschikt als bekleding voor een dakkapel.

Bij een zinken dakkapel is ook de basisconstructie gemaakt van hout en de bekleding is van zink.

Doordat zink tegenwoordig veel meer mogelijkheden biedt als het gaat om vormen en details, is het bekleden van een dakkapel met zinken bekleding steeds gevarieerder geworden.

Aluminium: Aluminium is een ander duurzaam materiaal. Alu geeft een moderne uitstraling aan je huis. Net als bij een houten, kunststof en zinken dakkapel heeft een aluminium dakkapel een houten basisconstructie.

Offertes aanvragen bij dakkapel specialisten

Overweeg je ook een hoekdakkapel te laten plaatsen? Win dan eerst goed advies in.

Vraag hieronder gratis + vrijblijven dakkapel offertes aan. Op die manier kun je doorgaans nog wel wat besparen op de totale kosten.

Vergelijkbare berichten